Celostni program hujšanja

PsiHara in Progression Fitness smo v sodelovanju s fizioterapevtko Eriko Krampej zasnovali celostni program hujšanja, ki poleg redne telesne vadbe, telesnih meritev ter analize prehranjevanja vključuje tudi redno fizioterapevtsko in psihoterapevtsko obravnavo vseh vadečih. S tem na področje hujšanja uvajamo celostni pristop, ki ima za razliko od zgolj fizične vadbe ter soremembe prehrane in prehranjevalnih navad, kot jo ponuja večina programov, boljše in bolj dolgoročne rezultate tako pri izgubljanju odvečnih kilogramov kot tudi pri ohranjanju želene telesne teže kasneje v življenju.

ZAKAJ CELOSTNI PROGRAM?

Prekomerna telesna teža je pogosto pokazatelj širšega problema kot zgolj nezadostnega gibanja in nepravilne prehrane pri posamezniku. Pogosto je simptom neprimernega ravnanja posameznika s samim seboj in ima večje razsežnosti. Zato se tega problema v našem programu lotevamo celostno, kar pomeni, da se ne soočimo samo z odpravljanjem odvečnih kilogramov, temveč vzroke za nastanek debelosti iščemo tudi na psihološkem nivoju posameznika.

NAMEN IN CILJI

Da vadečim pomagamo:

 • razviti bolj zdrave gibalne in prehranjevalne navade;
 • prepoznati tiste vzorce ravnanja, ki so jih pripeljali do nabiranja odvečnih kilogramov;
 • zgraditi nove, bolj zdrave mehanizme soočanja s težavami, ki jih bodo v prihodnosti obvarovali pred ponovnim pridobivanjem odvečne telesne teže;
 • izgubiti odvečne kilograme;
 • izgubiti maščobno tkivo, pridobiti mišično maso ter izboljšati splošno zdravstveno stanje;
 • vzpostaviti zadovoljstvo s samim seboj in svojim življenjem;
 • do teh ciljev priti brez poškodb in nepotrebnega izčrpavanja.
program hujsanje
KOMU JE PROGRAM NAMENJEN

Vsem tistim, ki se jim je zaradi odvečnih kilogramov začela zniževati kakovost življenja in so odločeni, da bi si želeli spremembe na bolje, tako pri svoji teži kot v življenju nasploh.

TRAJANJE PROGRAMA

Program traja v treh, tromesečnih blokih. Vstop in izstop iz programa je možen vsake tri mesece.

S treningi v prvem tromesečju pričnemo, ko se nabere zadostno število kandidatov za oblikovanje nove skupine. O natančnih terminih bodo udeleženci obveščeni ob prijavi v program.

KAJ PROGRAM VKLJUČUJE
 • Obisk uvodne delavnice na temo celostnega pristopa k hujšanju, na kateri bodo kandidati pridobili informacije, znanje in smernice o zdravi prehrani, informacije o vplivu odvečne teže na telo, o fizičnih in psiholoških razlogih za pridobivanje in izgubljanje odvečne teže, o priporočljivih načinih telesne vadbe, pomenu regeneracije in prehrane za zdravo hujšanje itd.;
 • Paket gradiv – vsak kandidat ob začetku vadbe prejme paket gradiv na temo prehrane: priporočila za zdravo prehrano, seznam za vpisovanje prehranjevalnih navad, predloge jedilnikov, nakupovalni seznam itd., kot tudi gradiva za pomoč pri sledenju psihološkim vzorcem vedenja in ravnanj, povezanih s škodljivimi življenjskimi in prehranjevalnimi navadami.
 • Testiranje fizičnih sposobnosti pred začetkom vsakega trimesečnega cikla treningov;
 • 8 treningov mesečno (2 treninga tedensko) v telovadnici (treningi potekajo v manjših skupinah, do max. 8 oseb, in sicer ob ponedeljkih in sredah od 19.00 do 20.00);
 • 2x mesečno dodatni trening oz. fizična aktivnost izven telovadnice;
 • 2x mesečno 1 ura (60 min) individualnega psihoterapevtskega srečanja (na srečanjih se pogovarjamo o vseh vidikih življenja vadečega, naj gre za težave pri vadbi v programu, kot tudi za težave v družinskih odnosih, na delovnem mestu, v odnosu do samega sebe … Vse, kar pripomore k boljšemu razumevanju trenutne situacije in odpravljanju težav, ki so med drugim pripomogle tudi h kopičenju odvečnih kilogramov);
 • 2 obiska fizioterapije v trimesečnem obdobju vadbe (v primeru, da vadeči nima fizičnih težav v času vadbe, lahko obiska pri fizioterapevtu izkoristi za športno masažo);
 • 1x mesečno analiza prehrane;
 • 1x mesečno meritve telesne strukture;
 • 10 eur popusta na posamezen obisk fizioterapije (v primeru potrebe po dodatnih obiskih le-te v obdobju vadbe);
ŠTEVILO UDELEŽENCEV

Program bo potekal v manjših skupinah, in sicer 4–8 kandidatov na skupino.

Minimalno število prijav za izvedbo programa je 4. V primeru več kot 8 prijavljenih bomo vzpostavili dodatne skupine. Termini treningov novih skupin bodo v tem primeru objavljeni naknadno na tej spletni strani oz. bodo preko e-pošte poslani vsem prijavljenim.

TERMINI IZVEDBE

Treningi bodo potekali ob ponedeljkih in sredah med 19.00 in 20.00 uro, vsakih 14 dni pa bo opravljen tudi petkov trening, ki bo potekal v terminu po dogovoru s skupino.

Psihoterapije in fizioterapije bodo potekale individualno in v terminu, dogovorjenem s posameznim vadečim.

LOKACIJA IZVEDBE

Program bo potekal na treh lokacijah, in sicer:

Treningi ob ponedeljkih in sredah, ki bodo potekali v telovadnici, se bodo izvajali na naslovu Progression Fitness (Krožna pot 30, 1000 Ljubljana), psihoterapije na naslovu PsiHare (Sostrska cesta 2a, 1261 Ljubljana – Dobrunje), fizioterapija pa v prostorih Baze (Pesarska cesta 12, 1000 Ljubljana).

O lokaciji petkovih aktivnosti bodo kandidati obveščeni sproti oz. se bo termin določal glede na aktivnost in lokacijo ter v dogovoru z vadečimi.

CENA PROGRAMA

Cena programa je 190 eur na osebo za obdobje enega meseca in vključuje vse zgoraj zapisane aktivnosti. Udeleženci se za sodelovanje v programu zavežejo za tri mesece.

Program hujšanja
(cena na mesec)
 

190 €

 

Obroki se poravnavajo vnaprej, pred vsakim tekočim mesecem programa.

POGOJI VKLJUČITVE

Pogoj za vključitev v program je zaveza za udeležbo v programu za tri mesece, pri čemer se kandidati obvežejo, da se bodo redno udeleževali treningov in terapij ter sproti poravnavali svoje finančne obveznosti.

PRIJAVA

Prijave zbiramo do zapolnitve prostih mest, na e-poštnem naslovu [email protected] ali telefonski številki 051 863 500 (Tina).

Ob prijavi posredujte naslednje podatke: ime in priimek, datum rojstva, stalni naslov bivanja, telefonsko številko, na kateri ste dosegljivi, ter vaš e-poštni naslov. Poleg tega pripišite še razloge za vpis v program.

Po prejeti prijavi vas bomo v najkrajšem možnem času kontaktirali, da vašo prijavo potrdimo ter vas seznanimo s pomembnimi informacijami.

Za vse dodatne informacije o programu smo dosegljivi na e-poštnem naslovu [email protected] ali telefonski številki 051 863 500 (Tina).

Izvajalci

Rok Svetko

Rok je univerzitetni diplomirani profesor športne vzgoje, fitnes in kondicijski trener, ki skrbi za pripravo mnogih slovenskih športnic in športnikov ter ekip (trenutno deluje kot kondicijski trener RK Krim), kot tudi rekreativnih športnikov, katerih vodilo je zdrav življenjski slog in dobra športna pripravljenost. Pri svojem delu s športniki poleg treningov namenja veliko pozornosti tudi prehrani posameznikov, ki je po njegovem mnenju, poleg dobre regeneracije, ključnega pomena za doseganje optimalnih rezultatov. Naj gre za rezultate na vrhunskih tekmovanjih ali rezultate na tehtnici, v odnosu do vseh vadečih je njegov pristop profesionalen. V programu bo skrbel za strokovno pripravo posamezniku prilagojene vadbe, prehrano vadečih, meritve in spremljanje napredka. Sam pa bo vodil petkove treninge, ki bodo potekali izven telovadnice in s tem vadeče spoznaval z možnostmi za športne aktivnosti v vsakodnevnem življenju.

Katja Pantar

Katja je inštruktorica vodene vadbe in tisti del ekipe Progression Fitnessa, ki bo v programu celostnega hujšanja ob ponedeljkih in sredah skrbela za strokovno izvedbo treningov vadečih. Po izobrazbi je sicer univerzitetna diplomirana ekonomistka, a po srcu in duši predana športu in zdravemu načinu življenja. In ker iz lastne športne izkušnje (med drugim je maratonska tekačica in predana kolesarka) razume, da je šport lepa, a včasih tudi naporna izkušnja, bo do vadečih lahko dovolj sočutna, da jih bo razumela, ko bodo naleteli na odpore, a tudi ravno prav stroga, da jih bo spodbujala k premagovanju lastnih ovir. Pod njenim vodstvom bodo vadeči tako vsak teden izgubljali kilograme po programu, prilagojenemu vsakemu posameznemu vadečemu, ki jih bo zanje pripravljal Rok.

Erika Krampelj

Erika je univerzitetna diplomirana fizioterapevtka, ki se na področju fizioterapije nadaljnjo izpopolnjuje v smeri ortopedije in travmatologije. V sodelovanju s priznanim fizioterapevtom deluje v centru Baza, kjer s svojim znanjem pomaga tako profesionalnim kot rekreativnim športnikom in tudi drugim, ki se srečujejo s poškodbami ali degenerativnimi spremembami mišic, kosti, vezi, sklepov in živcev. Erika sodeluje tudi z reprezentancami, med drugim s slovensko moško smučarsko reprezentanco. V našem programu pa bo skrbela predvsem za zmanjševanje možnosti za nastanek bolečin in poškodb (preventivno delovanje), a tudi za zdravljenje le-teh v primeru njihovega nastanka ter za sproščanje mišic naših vadečih.

Tina Korošec

Tina je univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja, geštalt izkustvena družinska terapevtka in psihoterapevtka, ki deluje v zasebni praksi, kjer skrbi za izboljšanje kakovosti življenja svojih klientov. V programu bo zadolžena prav za to: za podporo vadečim na poti do bolj izpolnjenega in srečnega življenja. Ker je tudi sama po duši športnica ter z izkušnjo poškodbe po končani športni poti (ki je vodila tudi k pridobivanju in izgubljanju odvečnih kilogramov), bo vadečim lahko ravno pravšnja opora pri spremembi življenjskega stila in premagovanju ovir na poti do zastavljenega cilja – izgube kilogramov. Njena vloga bo predvsem ta, da udeležencem programa pomaga prepoznati tiste vzorce in mehanizme ravnanja, ki so bili glavni krivci za pridobivanje odvečne teže. Pomagala jim jih bo preoblikovati na način, da jih bodo v prihodnje podpirali in ne sabotirali na poti do lepšega in bolj aktivnega življenja.

Za vse dodatne infomacije o programu, smo dosegljivi na email naslovu [email protected] ali telefonski številki 051 863 500 (Tina).

Program za uravnotežen um in zdravo telo.