Aktualna delavnica: SREČANJE S SABO

Petek, 10. maj 2019, od 17:00–21:00

Sledi nova ponovitev delavnice na temo spoznavanja sebe. Saj bi bilo škoda, da bi jo nehala izvajati, še posebej po tako navdušenih odzivih dosedanjih udeležencev.

Kot je rekel že Aristotel, je poznavanje sebe začetek vsake modrosti in zato vabim vse, ki bi si želeli bolje spoznati sebe in razviti to svojo notranjo modrost, da se mi pridružijo na 4 urnem druženju, ki bo postreglo z marsikaterim novim spoznanjem in odgovorilo na marsikatero vprašanje.

Cena na osebo
40 €
Vsebina delavnice

Na delavnici se bomo spoznali:

  1. S teorijo shem, ki govori o tem, da ljudje med odraščanjem zaradi sporočil, ki jih dobivamo od nam pomembnih oseb, razvijemo prepričanja o sebi in svetu, na podlagi katerih se odzivamo na dogodke kot bi bila ta prepričanja resnica. S tem pa ponavljamo svoje vzorce ter zavrtimo začarani krog, v katerem se naše domneve potrjujejo in vzdržujejo naša prepričanja. Na podlagi pridobljenega znanja bomo izpolnili kratek vprašalnik in prepoznali svoje sheme oz. prepričanja.
  2. Z osnovami geštalt terapije, ki govori o tem, da ljudje obstajamo v sedanjem trenutku in, šele v kontaktu z drugimi.
  3. Preizkusili se bomo v geštalt eksperimentih, ki nam bodo pokazali, na kakšen način vzpostavljamo kontakte z drugimi, na kakšen način smo v kontaktu s svojim telesom in tudi različnimi deli sebe.
  4. Skozi vodeno fantazijo bomo obiskali svoj notranji svet in spoznali dele sebe, za katere nismo vedeli, da obstajajo.
  5. Delavnico bomo zaključili s povzetkom novih spoznanj o sebi.

Ker je delavnica zastavljena zelo splošno je primerna za vse in ne zahteva nobenih predhodnih izkušenj dela na sebi ali obiskovanja terapij. Zgolj željo po vpogledu vase in odprtost za delo v manjši skupini.

Za tiste, ki terapije že obiskujejo pa je delavnica lahko zelo uporabna nadgradnja spoznanj iz terapije, saj z eksperimenti in vodenimi fantazijami posežemo na tista področja psihe, ki ponujajo celo vrsto zanimivih in uporabnih informacij za nadaljni razvoj.

Zaradi osebnega pristopa in vaj, ki spodbujajo vpogled vase, je skupina številčno omejena na maksimalno 6 oseb, saj le tako lahko zagotovim, da bo vsak udeleženec od delavnice dobil kar največ zase.

V primeru večjega interesa bo razpisan dodatni termin.

Prihajajoče delavnice in dogodki

Vse delavnice, ki jih izvajam, so zasnovane izkustveno, kar pomeni, da skozi različne vaje, igre, tudi eksperimente, vodene fantazije in druge tehnike, udeleženci temo posamezne delavnice izkusijo skozi svoja čutila. Dokazano je namreč, da se ljudje najbolj učinkovito učimo ravno iz lastne izkušnje.

Delavnice so primerne za vse posameznike, ki jih posamezna tema pritegne. Predhodne izkušnje (razen, če je zapisano drugače) niso potrebne.

Na delavnice se prijavite preko spodnjega obrazca, kjer označite, na katero delavnico se prijavljate. V primeru zadostnega števila prijav se delavnica izvede v terminu, ki je naveden ob posameznem dogodku.

Vsi razpisani dogodki se, razen če ni ob opisu delavnice navedeno drugače, izvajajo v Sostrem (Ljubljana). O lokaciji dogodka boste obveščeni ob prijavi.

DELAVNICA: SREČANJE Z DRUGIMI

Petek, 17.5.2019 od 17.00 – 21.00

Gre za nadaljevanje delavnice z naslovom Srečanje s sabo. Če smo se na delavnici z naslovom Srečanje s sabo, srečevali s še neodkritimi deli sebe, se bomo na tej delavnici posvetili predvsem našemu odnosu z drugimi. Odnosi z drugimi so za človeka izrednega pomena že od našega rojstva dalje. V otroštvu smo namreč življensko odvisni od odnosa z našimi skrbniki in kvaliteta tega odnosa, določa kvaliteto vseh odnosov v našem odraslem življenju. Če torej nekateri vidiki najzgodnejših odnosov ne delujejo v našo korist, se to lahko kasneje v življenju, odraža na različne načine, tudi v težjem navezovanju ali vzdrževanju stikov in odnosov z drugimi. Na tokratni delavnici si bomo zato iz vidika sedanjega trenutka, skozi različne vaje in eksperimente, poskušali odgovoriti na vprašanje kako vzpostavljamo odnose z drugimi in, kako to vpliva na naše življenje. Pri čemer bomo srečanje seveda podkrepili tudi z nekaj teoretskega znanja, da se bodo spoznanja lahko vsedla v obe možganski polovici.

Cena na osebo
 40 €

DELAVNICA: PARTNERSTVO – PRILOŽNOST ZA RAST ALI BOJNO POLJE?

Termin trenutno ni razpisan

Največji problem večine partnerstev niso razlike med partnerjema, kot se zdi na prvi pogled, temveč nesprejemanje teh razlik ter dejstvo, da s tem, ko nenehno poskušamo spremeniti partnerja, hote ali nehote spregledamo njegova čustva. Kar neizogibno vodi v konflikte. Na delavnici se bomo zato spoznali s teorijo in prakso na čustva usmerjenega pristopa, se z malo vaje naučili prepoznati svoja in partnerjeva primarna čustva, ki so po navadi povod za burne reakcije in konflikte med vama. Ukvarjali se bomo tudi z razlikami med partnerjema, se spomnili, katere so tiste lastnosti, ki so vas najbolj pritegnile na začetku vajine zveze in pogledali, zakaj so le-te tako pomembne za kakovosten odnos. Seznanili pa se bomo tudi z različnimi stili navezovalnega vedenja ter poskušali prepoznati svojega. Nekaj besed bomo namenili tudi spolnosti kot obliki navezovalnega vedenja. Z vsem pridobljenim znanjem pa bomo s svojim partnerjem živeli srečno do konca svojih dni. No, vsaj malo bolj srečno.

Na delavnico ste posebej lepo vabljeni pari, saj bo učinek naučenega ob prisotnosti obeh vsekakor večji!

 

Cena na osebo
40 €

DELAVNICA: ZGODBE, KI JIH GOVORI TELO

Termin trenutno ni razpisan.

Naše telo je čudovita naprava, ki ji prepogosto ne namenjamo dovolj pozornosti, saj večino časa sodobni človek preživi v svoji glavi. Telo pa nam, če se ga naučimo poslušati, neprestano sporoča, kaj se dogaja z nami (ne samo na fizični, vendar tudi na čustveni ravni) in nam lahko služi kot najboljši zdravnik, fizioterapevt in terapevt v enem. Na delavnici se bomo zato naučili nekaterih tehnik, ki nam pomagajo vzpostaviti stik s svojim telesom ter se seznanili s polivagalno teorijo, ki govori o tem, da iz telesa do možganov poteka veliko kompleksnejši živčni sistem kot v obratni smeri, kar pomeni, da telo veliko več komunicira z možgani, kot možgani s telesom. Na kratko se bomo dotaknili tudi učinkov travme in nerazrešenih čustev na telo ter si ogledali, kaj nekatere bolečine in bolezni predstavljajo oz. nam sporočajo, če jih opremimo s podnapisi o psihičnem in čustvenem dogajanju v posamezniku.

Delavnica je še posebej primerna za vse, ki se srečujete s pogostimi bolečinami in poškodbami, vrvežem v glavi, težavami z nespečnostjo, ki se s težavo povezujete s svojimi občutki in čustvi. Sicer pa je namenjena vsem, ki bi si s svojim telesom želeli vzpostaviti “odnos”.

 

Cena na osebo
40 €

DELAVNICA: NA POMOČ, OTROK V HIŠI

Termin trenutno ni razpisan.

“Ideja o otroku je prišla sama od sebe, kot naravno nadaljevanje najinega odnosa. Zdaj imava z njim in posledično med sabo kup težav in včasih si zaželiva, da bi ga lahko vrnila.”

Na tej delavnici se bomo brez predsodkov dotaknili takih in drugačnih, nekoliko bolj negativnih občutkov, ki jih doživljajo starši ob vzgoji svojih otrok.

Spoznali se bomo s stopnjami razvoja družine in njenimi nalogami skozi različna obdobja, si ogledali teorijo navezovalnih vedenj in vzgojnih stilov ter izpolnili kratek test za prepoznavanje svojih, kar bo odgovorilo na marsikatero starševsko dilemo in vprašanje.

Pogledali si bomo najpogostejše pasti v partnerskem odnosu, v katere se ujamejo starši majhnih otrok, ter konkretne rešitve, ki lahko pomagajo iz njih. Delavnice pa bodo z vajami usmerjene tudi na vprašanja, kot so: kako skrbite zase, kako postavljate svoje meje v odnosu do otrok in do partnerja ter kako skrbite za svoj partnerski odnos. Saj je skrb zase in odnos s partnerjem zdrav temelj vsake družine.

Delavnica je namenjena vsem staršem majhnih otrok.

Cena na osebo
40 €

DELAVNICA: MOJ 12-URNI DELAVNIK IN JAZ

Termin trenutno ni razpisan.

Na delavnici bomo pogledali, zakaj se naši delavniki skoraj vsak dan raztegnejo čez 8 ur in kdo je krivec za to. Ukvarjali se bomo z vprašanjem, kaj od nas dejansko zahtevajo naši nadrejeni in katere zahteve si postavljamo sami. Kako prestopamo svoje meje ter kaj imamo mi od tega. Delavnica je zastavljena izkustveno, torej z različnimi vajami, primeri in eksperimenti.

Delavnica je namenjena vsem zaposlenim, ki pri opravljanju svojih delovnih nalog težko lovijo ravnotežje med skrbjo zase in skrbjo za druge.

 

Cena na osebo
 40 eur

DELAVNICA: ČE DENAR NE BI BIL OVIRA …

Termin trenutno ni razpisan.

Kaj bi v tem primeru počeli? Bi še hodili v službo? Bi ostali s svojim partnerjem ali poiskali novega? Bi bili doma na istem naslovu? Šli na potovanje okoli sveta? Ko si postavite to vprašanje, vam verjetno zaigra srce in se vam prikaže seznam vseh stvari, ki bi jih želeli početi, pa za njih nimate ne časa ne denarja … Na tej delavnici bomo zato z različnimi aktivnostmi in vajami raziskovali ravno to: ob čem vam v življenju zaigra srce, kaj ste si vedno želeli početi … Nato pa si bomo s praktičnimi vajami poskušali osvetliti osebna prepričanja in realne ovire, ki nas ustavljajo na poti do tega, da stopimo na pot svojega srca. Vsi udeleženci bodo na delavnici pripravili tudi vsak svoj načrt za uresničitev svojih sanj. In, ker je vse mogoče, če usmerimo energijo v pravo smer, bo morda ravno po tej delavnici kdo od udeležencev zamenjal svojo poklicno pot. Ali pa se samo prepričal, da je že na pravi.

Delavnica je primerna za vse, ki niso zadovoljni s svojo poklicno ali zasebno potjo in bi si želeli sprememb, pa ne vedo, kje začeti.

 

Cena na osebo
40 €

DELAVNICA: BOJ S TEHTNICO ALI BOJ S SABO

Termin trenutno ni razpisan.

Na delavnici si bomo ogledali koncept odvisnosti, ki govori o tem, da ima vsaka odvisnost (lahko tudi simptom oz. ravnanje), naj bo še tako nezdrava, svoj razlog za obstoj. Skupaj bomo raziskali kakšno funkcijo ima v tem kontekstu v vašem življenju hrana ter odvečni kilogrami. Skozi različne vaje bomo pogledali lasten način razmišljanja o sebi in ravnanja s sabo ter svojimi čustvi, ki so po navadi glavni krivec za nakopičene kilograme. Del delavnice pa bo namenjen tudi spoznavanju delovanja hrane na hormonski sistem in glavne fizične razloge, ki pripomorejo h kopičenju kilogramov. V tem sklopu bomo naredili tudi konkreten pregled življenjskih navad udeležencev. Namen delavnice je, da bi udeleženci ob zaključku le-te razumeli, da so bili kilogrami do sedaj na nek način njihova pomoč pri soočanju s težavami. Cilj delavnice pa je zaključiti jo opremljeni z novimi orodji za ravnanje, ki ne bodo več vključevali nabiranja kilogramov.

Delavnica je namenjena vsem, ki se borijo z odvečnimi kilogrami oz. imajo težave s sprejemanjem svojega telesa zaradi prevelike telesne teže.

 

Cena na osebo
40 €

DELAVNICA: Let’s talk about sex

Termin trenutno ni razpisan.

Seks je tema, o kateri se govori veliko, a na način, o katerem bi se moralo govoriti, veliko premalo. Predvsem zato, ker je seks oblika navezovalnega vedenja in ker gre z roko v roki z intimnostjo. Zato bomo na delavnici govorili o vseh treh elementih, ki sestavljajo kakovostno spolno življenje: o navezanosti, intimnosti in spolnosti. Z različnimi vajami bomo spoznali svoje odzive na bližino, se pogovarjali o stilih navezovanja in funkciji seksa v njih, pogledali koncept polarnosti (med moško in žensko energijo) ter odgovorili na večno vprašanja o seksu: “Koliko seksa je “normalno”?”

 

Cena na osebo
40 €

Delavnice in treningi za poslovno okolje

Spodnje delavnice izvajam po predhodnem naročilu za zaključene skupine. Možno jih je prilagoditi glede na potrebe naročnika.

TRENING: KAKOVOSTNA KOMUNIKACIJA = POT IZ TEŽAV

Trening je namenjen timu zaposlenih, ki se pri svojem delu srečuje s težavami v komunikaciji s strankami in tudi težavami v komunikaciji med člani tima. Ogledali si bomo koncept prevzemanja osebne odgovornosti na delovnem mestu, teorijo uspešne komunikacije. Na praktičnih primerih in z različnimi eksperimenti pa bodo udeleženci lahko spoznali svoj način ravnanja in komuniciranja, ki jim bo pomagal pri boljšem funkcioniranju v odnosih na delovnem mestu.

Trening je namenjen vsem podjetjem, ki bi želela izboljšati komunikacijo s strankami in med zaposlenimi.

Cena na delavnico
 po dogovoru

DELAVNICA: SKURJEN DELAVEC, SKURJENA FIRMA

So vaši zaposleni pogosto na bolniških odsotnostih? So nezadovoljni in neproduktivni? Pogosto je razlog za to preobremenjenost. Kako zmanjšati število bolniških odsotnosti, povečati zadovoljstvo zaposlenih in dvigniti motivacijo za delo? To so glavne teme delavnice Skurjen delavec, skurjena firma. Zadovoljen delavec, uspešna firma, to je moto, ki bi se ga moralo držati vsako resno podjetje in skupaj bomo pogledali, katere so glavne napake in kako jih lahko odpravimo.

Delavnica je namenjena vodilnemu kadru, ki si želi izboljšati počutje svojih zaposlenih in posledično izboljšati uspešnost njihovega dela.

Cena na delavnico
po dogovoru

DELAVNICA: NA POMOČ, IMAM ZAPOSLENE!

Delavnica je namenjena vsem vodilnim delavcem, ki imajo težave z vodenjem svojega tima. Pri vodenju tima namreč na dan pridejo naše lastnosti, ki nam morda niso ravno v korist pri vodenju tima zaposlenih. Takrat je idealna priložnost pogledati, s kakšnimi težavami se srečujemo ter od kje izvirajo. Postavljanje mej, doslednost, preredka ali prepogosta uporaba besede ne, vzbujanje strahu med zaposlenimi ali pretirano prijateljsko vedenje do njih. Na tej delavnici bomo spoznali, kje so pasti in kakšni so triki za uspešno vodenje tima.

 

Cena na delavnico
po dogovoru

Druge aktivnosti, ki jih izvajam

TERAPEVTSKA IZKUŠNJA: ŽIVLJENJE SE ZAČNE NA DRUGI STRANI NAŠE CONE UGODJA!

Termin po dogovoru.

Pri tej delavnici gre pravzaprav vsakič za drugo aktivnost presenečenja, ki jo izvedemo z namenom, da se udeleženci soočijo z novo aktivnostjo, pri čemer pride do novih občutkov in izkušenj. Moč delavnice je v tem, da izgleda kot vsaka druga aktivnost, vendar pa zaradi dela z občutki, ki so pred, med in po aktivnosti, dobi poleg zabavnega elementa tudi močne terapevtske učinke.

Delavnica je primerna za vse, ki imajo težavo lotiti se novih stvari, za vse, ki bi se želeli preizkusiti v novih, drugačnih aktivnostih in ob tem izvedeti kaj o sebi, svojem soočanju z novimi situacijami, o svojem načinu srečevanja s strahovi.

Cena na osebo
po dogovoru

DODATNE INFORMACIJE

Delavnice, ki imajo razpisan termin, se izvedejo le v primeru zadostnega števila prijav.

V primeru, da delavnica, ki vas zanima, trenutno nima razpisanega termina, lahko svoj interes za udeležbo sporočite preko obrazca za naročanje in v primeru zadostnega števila interesentov, bom razpisala nov termin izvedbe.

Vse razpisane delavnice izvajam tudi za zaključene skupine. Prosim, da me v primeru interesa kontaktirate. Prav tako tudi v primeru, da med razpisanimi dogodki niste našli vsebine zase, saj s svojim znanjem morda lahko izvedem dogodek po vaši meri.

NAČIN PLAČILA

Po prijavi na delavnico boste na svoj e-poštni naslov najkasneje v dveh delovnih dneh prejeli potrdilo o prijavi in ob zadostnemu številu prijav tudi predračun, na podlagi katerega opravite plačilo na TRR.

ZAGOTOVITE SI SVOJE MESTO

Na delavnico ali drugo aktivnost se lahko prijavite:
| 051 863 500 (s klicem ali sms-om) | [email protected] | Preko obrazca: |

Dovoljujem, da PsiHara. do mojega preklica soglasja obdeluje moje osebne podatke za namen pošiljanja e-novic. Strinjam se s pogoji uporabe.